Natuurbegraven

Natuurbegraven in Rotterdam                                                                                                                                .

Op 23 maart 2018 is de eerste boom geplant voor een natuurbegraafplaats op Begraafplaats en Crematorium Hofwijk te Rotterdam

Wie niet weet dat het een begraafplaats is, waant zich op het nieuwe terrein midden in de natuur. Vanaf nu kunnen Rotterdammers ervoor kiezen om in het glooiende landschap tussen de bomen begraven te worden. 
Het achterste deel van Hofwijk is opnieuw aangelegd en er zijn tweehonderd bomen geplant. Er staan geen grafstenen, alleen een boomschijf markeert de plaats van een graf. Een urn met as kan in het natuurgedeelte worden begraven of bijgezet worden in een urnenwal van aarde. 

GPS
Dat de begraafplaats eruit ziet als een natuurgebied, is niet het enige bijzondere aan deze plek. Het begraven gaat er op een ‘natuurvriendelijke manier’, met afbreekbare materialen. Voor het onderhoud wordt niet gebruikgemaakt van machines. In plaats daarvan zijn er schapen die het terrein begrazen. De plekken worden met GPS bepaald.

Een plek op de begraafplaats is niet zonder kosten. De kosten voor een enkel graf zijn 2.500 euro, voor 20 jaar grafrecht en de boomschijf met inscriptie kost tussen de 70 en 130 euro (prijs vastgesteld op 13 juni 2019).

Natuurbegraven kan vanaf nu dus ook in Rotterdam en wel op Begraafplaats en Crematorium Hofwijk, Delftweg 230 te Rotterdam. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.