Bij overlijden

Een sterfgeval is altijd een ingrijpende gebeurtenis en er zal in korte tijd veel geregeld moeten worden. Het is echter niet nodig om overhaast te werk te gaan. Misschien heeft u behoefte om nog even, in alle rust, met elkaar bij de overledene te zijn of wilt u eerst familie en/of vrienden op de hoogte stellen.

Pas wanneer u er zelf aan toe bent, belt u de huisarts om het overlijden vast te laten stellen en daarna neemt u contact op met mij via 06-22331367. Een overlijden kan dag en nacht worden gemeld. Mocht u de huisarts niet kunnen bereiken, dan kunt u contact opnemen met de huisartsenpost. Wanneer de overledene zich in een ziekenhuis of zorginstelling bevinden, dan geeft de dienstdoende arts de verklaring van overlijden af.

Tijdens ons eerste contact bespreken we wat de situatie is en wat er als eerste moet gebeuren. Dat betreft meestal de verzorging en het opbaren van uw dierbare. Na de verzorging en eventueel het overbrengen van de overledene, komt de fase van het bespreken hoe de uitvaart eruit komt te zien. We maken een afspraak bij u thuis of op een door u gekozen locatie. In alle rust overleggen we wat er verder nog moet worden geregeld. In de dagen erna zullen we samen, stap voor stap de uitvaart vormgeven en voorbereiden. 

Ter voorbereiding kunt u alvast de kleding klaarleggen, het ID-bewijs van de overledene en van uzelf en de verzekeringspapieren indien er een uitvaartverzekering is.