Kisten

Een traditionele kist of een moderne opbaarplank                                                                                                      .

Traditioneel worden in Nederland grafkisten gebruikt bij een begrafenis of crematie, maar dit is niet verplicht. Een alternatief is een opbaarplank. Het lichaam moet dan wel bedekt zijn.

Grafkisten zijn in vele varianten verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een kist van geperst hout (bijv. spaanplaat) met fineer, of een massief houten kist. Bepalend voor de prijs van de kist is verder de keuze van de houtsoort, de kleur, het hang- en sluitwerk en de bekleding van de binnenkant.

Een minder traditionele kist is ook een mogelijkheid, wellicht een kist met een speciale vorm of met een milieuvriendelijk karakter. Ook het zelf maken van een kist is mogelijk. Vaak leidt dit tot een heel persoonlijke kist die een weerspiegeling is van de persoonlijkheid en het leven van de geliefde. Er zijn wettelijke bepalingen voor dergelijke kisten. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.